Stichting opgericht

Gisteren 22 mei hebben we de Stichting Speelbos Lent opgericht. Het bestuur bestaat uit Stef de Grood (penningmeester), Katja Wijers (secretaris) en Marcel Budding (voorzitter). Samen met de actieve leden Frans Mikx, Elowy Groot en Haico Mombarg hebben we nu de oriënterende fase achter de rug en gaan we richting uitvoering.

De direct omwonenden van het bos hebben we afgelopen maandag samen met de gemeente ingelicht over onze plannen, en daar kwam een flink aantal bezwaren naar boven. Voornamelijk het beschadigen van de natuur, het verjagen van dieren, geluidsoverlast, achtergelaten rommel, hangjongeren, grote groepen kinderen, en verdrinkingsgevaar in de kolk werden genoemd.

Het opschonen en veilig maken van het bos, het rooien van de gevaarlijkste populieren en het bos aanvullen met nieuwe aanplant van diversere soorten kreeg wel steun. Ook op het openstellen van het bos voor publiek werd positief gereageerd.

We zullen de bezwaren en suggesties in het Speelbos team bespreken en onze reactie terugkoppelen.

Daarna organiseert de gemeente een informatie bijeenkomst in breder verband. Daarbij is iedereen welkom, ook potentiële ‘gebruikers’ van het bos, zoals de BSO’s, IVN, de scholen en natuurlijk alle Lentenaren die graag met hun kinderen in het bos willen spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *