Status Speelbos

ALTIJD NIJMEGEN rood-zwartDe afgelopen maanden hebben we regelmatig contact gehad met de gemeente, en we komen telkens dichter bij de concrete invulling van het bosje als Speelbos voor de jeugd in Lent. Er is namelijk veel uit te zoeken, af te stemmen en te regelen voordat we echt aan de slag kunnen in het bos. 

De status en veiligheid van de bomen is in kaart gebracht door een expert, en een deel kan behouden blijven mits gevaarlijke takken verwijderd worden en de kronen worden verkleind. We hebben een voorstel ingediend met daarin een plattegrond met te behouden bomen waarmee het karakter en de omvang van het bos zo veel mogelijk behouden blijven. Door nieuwe aanplant zal op de ontstane plekken op termijn weer een dichter bos ontstaan.

Verder is het hoog tijd om de omwonenden samen met de gemeente in te lichten over de plannen. In mei organiseert de gemeente daarom een informatiebijeenkomst voor de mensen die dichtbij het bos wonen. De uitnodigingsbrieven worden binnenkort verstuurd.

Daarna gaat onze website ‘live’ en dan kunnen we ook plattegronden publiceren en een stappenplan met acties voordat het bos open kan.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *