Boomplantdag Sprokkelbos

Op vrijdag 18 maart hebben we een heel gezellige Boomplantdag beleefd in het Sprokkelbos. De hele dag zijn er bomen geplant, met als resultaat ongeveer 80 kleinere en grotere bomen.

De ochtend was voor schoolklassen van De Verwondering, Het Talent en Het Gelders Hof. De schoolkinderen hebben met veel enthousiasme een flink aantal bomen kunnen planten. Tijdens het graven werd gelet op bodemdiertjes. En die waren er genoeg. Regenwormen op nummer 1, maar ook mooie larven en een duizendpoot. Er is zelfs een konijnenskelet opgegraven, dat hadden we dan weer niet verwacht!

In de middag was het de beurt aan gezinnen en andere geïnteresseerden. Zo heeft iedereen zijn ‘eigen’ boompje kunnen planten in het bos.

Hebben jullie gezien dat er ook cameraploegen van N1 en Park Lingezegen aan het werk waren? Op onze site vind je een linkje naar het item van Park Lingezegen.

Wat betreft de donaties hebben we ongeveer een derde kunnen bekostigen. Daar zijn we erg blij mee. We hopen dat volgend jaar nog meer inwoners van Lent dit voorbeeld volgen en “hun” boom planten in het Sprokkelbos. Bijzondere dank bij de donaties gaat uit naar de kledingbeurs in Lent en de Groene BSO. Maar ook twee kinderopvang instellingen hebben een boom aangekocht, leuk hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *